fbpx

Boodschappen thuis laten bezorgen: welke supermarkt moet je kiezen?

Supermarkten in Nederland zijn steeds meer in gevecht om de consument ook thuis aan zich te binnen. Dit gebeurd door boodschappen thuis te bezorgen en ook met de levering van maaltijden. Albert Heijn bindt de strijd aan met Picnic en Jumbo. Maar wie moet je kiezen?

Picnic heeft zich door een laag minimumbedrag (25 euro) goed in de markt gezet, maar ook Albert heijn probeert nu op de daldagen goedkoper te leveren voor 50 euro (woensdag en donderdag). Ook opent Albert Heijn dit jaar zijn vijfde distributiecentrum met duizend medewerkers voor thuisbezorging. Jumbo zit ook zeker niet stil, zij willen net als Picnic gaan bezorgen op de zondag. Door flexibiliteit hopen de supermarkten de consument naar zich toe te trekken.

Minimumbedrag en bezorgkosten

Picnic is het goedkoopste met een minimum orderbedrag van 25 euro, met de bedoeling dat de consument de dienst ook meerdere malen per week kan gebruiken. Het bezorgen van de boodschappen is gratis. Albert Heijn heeft hun minimum bedrag verlaagd naar 50 euro in de daldagen: woensdag en donderdag. Op de andere dagen van de week moet je minimaal 70 euro aan boodschappen doen. De bezorgkosten hangen af van het bezorgmoment en liggen tussen de 2,50 euro en 12,95 euro. Jumbo heeft verschillende prijzen. Als je je bestelling laat afleveren bij een pick-up point is het minimum 25 euro. Wil je de boodschappen aan bij de deur afgeleverd krijgen, moet je voor minimaal 50 euro bestellen. De bezorgkosten per bezorging is 6 euro.

Ophalen

Mocht je niet thuis zijn bij de bezorging kan je het bij alle drie ophalen. Picnic heeft hiervoor lokale hubs, waarvan er momenteel 25 in Nederland zijn. Bij Albert Heijn kan je je boodschappen ook afhalen bij een pick-up point. Dit is dan meestal een grote supermarkt in de omgeving. Bij Jumbo kan je je bestelling ook ophalen bij een pick-up point bij jou in de buurt. Jumbo heeft in heel Nederland 427 pick-up points.

Dagen en tijden

Picnic bezorgt tegenwoordig op dagen, dus ook op zondag. Dit doen ze nu op 70 plaatsen, maar breiden steeds verder uit. Albert Heijn bezorgt van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 22:30 uur. Rond de feestdagen wordt er ook op zondag bezorgd. Zij bezorgen in bijna heel Nederland. Jumbo komt ook op zes dagen per week aan huis, maar de tijdschema’s zijn wat minder. Jumbo bezorgt tussen 10:00 en 13:00 uur, en tussen 19.00 en 21.00 uur. Jumbo is er wel mee bezig om vanaf 7.00 te kunnen gaan bezorgen en wilt ook een test gaan doen voor de zondagbezorging. Ook Jumbo bezorgd in bijna heel Nederland.

 

Recent Posts
0
Online shoppen