fbpx

De slimme deurbel

Dat camera’s ons in de gaten houden wisten we al. Ze zijn in de bus, op het station, de winkel of in het verkeer en nog veel meer. Er komen steeds meer camera’s rond de woning van de consument. Een goed voorbeeld hiervan is de slimme deurbel. Ze weten precies wie en wat er in beeld verschijnt.

 

Slimme deurbel

Net als een normale deurbel geeft een slimme deurbel je een seintje als er iemand voor je deur staat. Dankzij  internetverbinding wordt je niet alleen op de hoogte gesteld van bezoek door een bel in huis, maar kun je ook een melding krijgen op je smartphone. Op die manier weet je dus, ook wanneer je niet thuis bent, dat er iemand voor de deur staat.

Aangezien de slimme deurbel een camera, luidspreker en microfoon heeft, kan je via je smartphone ook zien wie er voor de deur staat. Je zou zelfs met deze persoon in gesprek kunnen gaan. Zo kun je bijvoorbeeld tegen een koerier zeggen dat hij een pakketje bij de buren kan afgeven als je zelf niet thuis bent. Je kunt ook opnames van de camera een aantal dagen of weken terugkijken. Op die manier wordt de deurbel onderdeel van de beveiliging van je huis.

 

Slimme deurbel

 

NEST en RING doorbell

Twee grote partijen die de slimme deurbel aanbieden zijn Nest en Ring. Nest is onderdeel van Google en Ring is tegenwoordig onderdeel van Amazon. Nest heeft sinds geruime tijd beveiligingscamera’s en nu dus ook de Hello-deurbel. Hiermee kan je 160 graden in het rond kijken.Zo kun je pakketjes op de grond zien of bijvoorbeeld een hele lange bezorger. Voor Ring zijn de slimme deurbellen juist de kernzaken. Al zijn deze zaken ook uitgebreid met binnen- en buitencamera’s. De Ring deurbel werkt via de wifi. Het werkt op batterijen en je kunt hem ook op de stroomvoorziening van de huidige deurbel plaatsen.

 

 

Nest deurbelRing doorbell

Video van bezorger

Wij als MYPO ontvangen regelmatig video’s die zijn gemaakt met zo’n slimme deurbel. Hier zien we een een bezorger die onder de indruk is van ons product. Bekijk de video hieronder.

 

 

Recommended Posts
0
slimme deurslote-commerce landschap