fbpx

De verzendopties in Nederland

Steeds meer mensen winkelen online en er worden meer pakketjes bezorgd dan ooit te voren. Ook de consument zelf verstuurt meer pakketten door bijvoorbeeld tweedehands spullen te verkopen op marktplaats of bol.com. Maar wat zijn de nou beste verzendopties en welke bezorgaanbieder moet je kiezen?

Vijf partijen

Er zijn voor consumenten, zelfstandigen en kleine ondernemers vijf partijen die het verzenden van pakketten aanbieden. Naast PostNL zijn dat DHL Parcel, DPD, GLS en Kiala. Ook is er UPS, maar die is een stuk duurder en alleen nodig als je iets naar het buitenland wilt versturen. Wel ben je bij alle aanbieders standaard verzekerd. Kiala is de goedkoopste, maar het duurt dan wel vier dagen om jou pakketje te leveren. Bij alle andere verzenders is je pakketje doordeweeks binnen één dag geleverd. Aan jou dus de keus om te kiezen om wat meer geld te betalen of even een paar dagen extra wachten.

Pakket verzenden via een ophaalpunt

Als eerste moet je kiezen of je het pakketje die je wilt verzenden naar het huis stuurt van de  ontvanger of naar een ophaalpunt in de buurt. Het verzenden naar een ophaalpunt is een wel een stukje goedkoper. Kiala bezorgt alleen point-to-point, dus alles gaat via een ophaalpunt. Zij zijn daarin ook het voordeligste met 3,95 euro als tarief en hebben veel ophaalpunten in heel Nederland. Ook kan je je pakketje tegenwoordig laten afleveren bij een ViaTim Punt. Hierbij is een buurtgenoot van jou een verzend en-ophaalpunt, waardoor er in de buurt ook meer verbinding ontstaat.

Aan huis of kantoor

Veel mensen willen natuurlijk hun pakketje gewoon thuis afgeleverd krijgen. Als je dat wilt, valt Kiala wel af. Het bezorgen aan huis is duurder, zo is DHL de goedkoopste met 5,75 euro per pakketje. PostNL is de enige dienst die ook bezorgt in de postbus. Op kantoor is ook een populaire optie, alleen zorg er dan alsjeblieft wel voor dat je receptioniste niet bedolven wordt met pakketjes en zo haar werk niet meer kan doen.

Online

Bij alle bezorgaanbieders is het ook mogelijk om je pakketje online verzendklaar te maken. Dit scheelt je weer moeite, omdat je thuis alles in één keer kan afhandelen. Het label kan online geprint worden en je kunt ook meteen online betalen. Naast dat het allemaal wat sneller gaat, scheelt het je ook geld bij het aanmaken van een label.

Als je de verzending online hebt aan gemaakt, kan je het ook automatisch volgen. Dit is bij alle verzenders mogelijk. Doe je het verzenden zonder internet, dan krijg je bij een afleverpunt een track & trace-code waarmee je de levering kan volgen.

Recommended Posts
0
Robot leveringslimme deurslot