fbpx

Grote plannen Amazon voor bezorging

De Webgigant Amazon heeft grote ambitie om de bezorging en opslag helemaal zelf te gaan regelen. Het bedrijf ziet in alles een kans om de activiteiten nog voordeliger en daardoor ook winstgevender te maken. De creativiteit van het bedrijf kent geen grenzen en het blijft maar met nieuwe innovaties komen. Sommige van deze plannen zijn bijna niet voor te stellen, maar toch liggen ze echt klaar. 

Onderwater warehouse

Amazon heeft een nieuw en origineel idee bedacht om alle goederen op te slaan. Dit moet namelijk gaan gebeuren onderwater en zal goedkoper zijn dan op de grond. Deze ‘water proof’ containers moeten niet alleen in bijvoorbeeld zwembaden geplaatst worden, maar ook in vijvers, beken of meren. Zo is er dus ook goed nagedacht om de ruimte optimaal te benutten.

onderwater-warehouse-amazon

Vliegend distributie center

Amazon heeft toestemming gekregen om een vliegend distributiecentra te bouwen, het Airborn Fulfilment Center. Amazon wil met een speciale shuttle alle spullen en bezorgdrones aan het distributiecentrum leveren. Het warehouse is een soort zeppelin die in de lucht hangt en daar vliegen drones uit om de pakketjes bij de consument te bezorgen. Of het er echt van gaat komen is nog maar de vraag, maar het patent is goedgekeurd.

vliegend-distributiecentrum-amazon

Mercedes last-mile bezorging

Amazon bouwt zijn eigen Mercedes last-mile delivery dienst. De nieuwe dienst heet Shipping with Amazon en als eerste kunnen bedrijven ervoor kiezen om direct via Amazon hun pakketjes te laten afleveren. Het is de bedoeling dat er tientallen duizenden bezorgers een baan krijgen door dit project, waarmee Amazon inspeelt op de elk jaar groeiende markt. Het bedrijf heeft de eerste stap gezet door 20.000 Mercedes-Benz Sprinter-bestelwagens te bestellen.

amazon-mercedes-bezorging

Amazon vrachtvliegtuigen

Amazon heeft 40 vrachtvliegtuigen gelanceerd en wil hiermee de logistiek van de pakketbezorging overnemen. Volgens de bank kan Amazon 2 tot 4 Amerikaanse dollars per pakket besparen bij gebruik van de Amazon Air-leveringen. Dit zou kunnen oplopen tot een besparing van $2 miljard. Dit staat gelijk aan of 6% van de wereldwijde verzendkosten in 2019. Dit is dus een gigantisch project, waar de concurrentie zoals UPS en FedEx met trillende handen naar kijkt.

amazon-vrachtvliegtuigen

In één dag bezorging met Amazon prime in Nederland

Voor de mensen die niet kunnen wachten op hun pakketje is er Amazon prime. Dit is een abonnement in samenwerking met de videostreamingdienst Video Prime en kost €4,- per maand. Met dit abonnement worden je bestelde producten, zonder extra kosten, binnen één dag bezorgt. Hiermee gaat Amazon de concurrentie in Nederland aan met bol.com en Coolblue. Klanten met een Prime-abonnement krijgen ook toegang tot de videostreamingdienst Prime Video, waarmee tv-series en films bekeken kunnen worden.

 

 

Recommended Posts
0
boodschappen-bestellenSame day delivery