fbpx

Het slimme slot: de last-mile oplossing van de toekomst

Nooit meer je pakket mislopen of onnodig urenlang zitten wachten. Om de last-mile bezorging te verbeteren worden er steeds nieuwe en slimme innovaties bedacht. Een van deze innovaties is het slimme deurslot. Hiermee kan de bezorger eenmalig het huis in om de bestelling af te leveren zonder dat de consument hiervoor thuis hoeft te zijn. Deze innovatie is nog volop in ontwikkeling en is bij enkele grote bedrijven in de testfase. 

Albert Heijn en Nuki

De online bestelling van Albert Heijn thuis ontvangen zonder dat daarvoor iemand thuis hoeft te zijn. Dat is het doel van de samenwerking tussen Albert Heijn en het slimme slot van Nuki. Ze hebben het gebruik afgelopen jaar getest in Nederland met een selecte testgroep en uiteindelijk ook nog uitgebreid. Het belangrijkste voor Albert Heijn is om inzicht te krijgen in de perceptie en de mening van zowel klanten als bezorgers. De consument moet er voornamelijk aan wennen dat er een onbekende in hun huis komt. Wel zit er een camera in het slot, zodat de consument mee kan kijken vanaf een afstand.

slimme deurslot

Zalando en Bpost

Ook deed Zalando in samenwerking met Bpost een onderzoek van bezorging tot achter de voordeur. Ze hebben het laten testen door 750 consumenten in de omgeving van Antwerpen. Hier werden ook de slimme sloten van Nuki gebruikt. Volgens Zalando waren de resultaten ‘erg bemoedigend’. De meeste mensen waren erg blij met de service, maar de installatie zelf was toch erg tijdrovend en relatief duur. Dit kwam voornamelijk doordat er veel verschillende deuren zijn en dat bleek een groot obstakel te zijn bij het installeren.

‘Key for garage’ van Amazon

Amazon staat op het punt van beginnen om producten in de garage te bezorgen wanneer de klant niet thuis is. Dit is alleen voor prime-leden en zij kunnen met deze service een slim deurslot bestellen. De consument kon eerder al bij Amazon via een app zien wie er bij hen voor de deur stond en de deur op afstand openen. Dat systeem bleek echter fraudegevoelig en liep wantrouwen op bij de consument. Bij de nieuwe service ‘Key for Garage’ kunnen bezorgers alleen de garage in en moet zodoende het vertrouwen van de consument weer terugverdienen.

amazon-key-for-garage

Recommended Posts
0
VerzendoptiesSlimme deurbel