fbpx

LAST-MILE DELIVERY IN NEDERLAND

Door de sterke groei van het online winkelen en het toenemende pakket verkeer wordt de manier waarop pakketten de ontvanger bereiken steeds meer een uitdaging. In dit proces is de laatste stap van het bezorgproces erg belangrijk, oftewel de ‘last-mile delivery’.

De freelance pakketbezorgers moeten grote hoeveelheden pakketten per week bezorgen en krijgen per afgeleverd stuk betaald. De mensen zijn echter vaak van huis, maar de consumentenverwachtingen blijven stijgen. Steeds vaker worden de pakketten door de buren geweigerd. Zodoende wordt het een hele klus voor de pakketbezorger om de pakketten af te leveren. Dit zorgt voor een ontevreden consument, maar ook wordt de tijds- en werkdruk voor de pakketbezorger steeds groter. MYPO heeft een ideale oplossing met de slimme pakketbrievenbus en pakketbox. Hiermee kan de bezorger elk moment van de dag de pakketten leveren zonder dat iemand thuis hoeft te zijn. Bedrijven focussen zich dus steeds meer op de last-mile bezorging. Er zijn dan ook meerdere oplossingen in Nederland te vinden die uitgeprobeerd worden.

In-home Delivery

Een grote stap in de last-mile bezorging, is de in-home delivery. Amazon heeft een slim slot ontwikkeld waarmee de pakketbezorger toegang geeft tot je huis. Via een camera kan de consument de bezorger in de gaten houden en nadat de bezorger het huis verlaat, kan hij niet meer naar binnen. In Nederland wilt het bedrijf Parcify dit gaan aanbieden door de consument volledige controle te geven over het aflevermoment. Ook willen zij zelf een slim slot ontwikkelen voor de Nederlandse markt. Parcify is bezig om dit te test met de slimme sloten van NUKI, die al op de markt zijn.

in-home delivery

Duurzaam bezorgen

Nederland is steeds meer bezig met duurzaamheid en ook voor bedrijven wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Consumenten verwachten dit ook van bedrijven. Het is dus van belang om hierop in te spelen op het gebied van pakketbezorging. Een nieuwe trend in het duurzame bezorgen zijn de fietskoeriers. De fietskoeriers zijn voornamelijk te vinden in de grote steden, waar het voor bezorgbusjes lastig is om door de drukte heen te komen. Het zou voor fietskoeriers veel gemakkelijker zijn om gebruik te kunnen maken van de slimme oplossing van MYPO. De bezorging wordt hierdoor een stuk efficiënter.

fietskoerier- duurzaam bezorgen

 Veel verschillende opties

In Nederland zijn er veel opties te vinden op het gebied van last-mile bezorging. Voorbeelden hiervan zijn specifieke leveringstijden, same day delivery, alternatieve locaties en afhaalpunten. Het is belangrijk dat klanten actuele informatie krijgen over hun bestelling en het bezorgproces kunnen volgen. Het is dus van belang dat de bestelling gevolgd kan worden door middel van een Track&Trace. Deze opties verhelpen niet alle problemen voor de bezorger en consument, maar kunnen efficiënter en duurzamer worden in samenwerking met de slimme Pakketbrievenbus en Pakketbox van MYPO.

 

Recommended Posts
0
Kofferbakbezorging_DHLPostNL pakketten