fbpx

ONZE BRIEVENBUSSEN MOETEN MEE MET DE TIJD

We leven in een tijd waar we meer dan ooit online bestellen. Kleding, elektronica, meubels en ga zo maar door. We zijn echter bijna nooit thuis om deze pakketjes te kunnen ontvangen. We zijn druk bezig in het dagelijks leven met werk, school en andere dingen. Het Belgisch instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) vindt dat het tijd wordt om na te gaan denken over het formaat van onze brievenbus en hoe we pakketjes gaan ontvangen zonder thuis te zijn.

Formaat brievenbus

Onze brievenbus moet mee met de tijd. Het BIPT heeft aan bedrijven voorgesteld om de 10 jaar oude regels te gaan aanpassen. De brievenbus moet een pakjesbox gaan worden. Het is de bedoeling dat deze nieuwe regels tegemoetkomen aan de sterk wijzigende postale landschap. Hier daalt de brievenpost en stijgt het aantal postpakketten.

Situatie Nederland

De werkdruk voor de pakketbezorgers ligt enorm hoog. Ze werken vaak van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds. De bezorgers moeten soms zo’n 190 pakketten per dag bezorgen. Dit is bijna niet te doen en veel bezorgers stoppen dan ook al na een week met dit werk. Hierdoor is de arbeidsmarkt erg krap en moeten bezorgdiensten het werk uitbesteden.

Pakketbrievenbus

Er worden per dag zo’n 600.000 pakketjes rondgereden. Een derde van die pakketjes worden niet bezorgd omdat de pakketbezorger voor een dichte deur staat. Het komt ook regelmatig voor dat we in Nederland onze pakketjes op rare plekken terug vinden. Bezorgers gooien ze in de boom of over de schutting zodat ze er maar vanaf zijn.

Pakketjes passen niet

Vandaag de dag moet een brievenbus 23 cm lang en 3 cm hoog zijn. Deze voorschriften komen uit 2007, toen er eigenlijk alleen brieven werden rondgebracht. Van alle pakketjes en brieven dat wordt bezorgd past 20% niet door de brievenbus. De ergernissen van mensen dat hun pakketjes niet of slecht worden geleverd wordt steeds groter. Het is dus tijd voor vernieuwing.

Vernieuwing

We moeten verder gaan denken dan die klassieke denkpiste. Er zijn landen waar de slimme brievenbus al wordt ingeburgerd. Het formaat is groot genoeg om pakketjes en brieven in te ontvangen. Dit gaat nu ook in Nederland gebeuren met de slimme Pakketbrievenbus en Pakketbox van MYPO. De bezorger kan de Pakketbrievenbus aan de hand van de laatste vier cijfers van de  Track&Trace code openen. Zelf heb je een eigen mastercode waarmee je de Pakketbrievenbus altijd kunt openen. Het is dus de ideale uitkomst voor het ontvangen pakketjes, zonder dat je daarvoor thuis hoeft te blijven. 

MYPO Pakketbrievenbus

 

 

Recommended Posts
0
PostNL pakkettenTijdlijnbreivenbus