fbpx

Robothonden als pakketbezorgers

Laten we niet hopen dat je bang bent voor honden. Normale mensen als bezorgers zijn verleden tijd. Als de Duitse firma Continental zijn zin krijgt gaan onbemande voertuigen met autonome robothonden daarin pakketten bezorgen.

Verbetering last mile delivery

Op de Consumer Electronics Show introducerende Continental hun visie. Deze visie ging over hoe onbemande voertuigen de last mile delivery kunnen vergemakkelijken. Het ziet er niet alleen cool uit maar het is ook gericht op het verhogen van beschikbaarheid, efficiëntie en veiligheid in de wereld van pakketbezorging.

Het eerste deel waar het om gaat is het onbemande voertuig zelf. Een soort kubus. Het specifieke doel is om de robothonden te helpen bij de levering van pakketten. Deze kubus stopt op bepaalde plekken. De robothonden leveren dan de pakketten aan de deur. Ze bellen net als een normale pakketbezorger gewoon aan.

Continental

Visie van Continental

Met de hulp van robot levering wil Continental hun visie van mobiliteit uitbreiden. Deze visie bestaat uit voertuigen zonder bestuurders tot levering door robots. Ze willen een efficiënt vervoer team creëren. Het idee is om gebruikt te maken van autonome levering voor pakketten, voedsel en andere items. Het is nog onduidelijk of en wanneer deze voertuigen worden ingezet. Het is ongetwijfeld een goede visie op de toekomst.

Robotdogs

Totdat deze robots sneller en betrouwbaarder worden wenden bedrijven zich tot meer geteste technologie. Namelijk robots op wielen. Een aantal bedrijven zoals Domino’s en PepisCo zijn al aan het experimenteren met de last mile levering van robots op wielen.

De droom van Continental om robothonden te gebruiken is zeker ambitieus. Het is daarom ook minder waarschijnlijk dat dit al in de nabije toekomst gaat uitkomen.

 

Recommended Posts
0
same day deliveryduurzaamheid pakketbezorging