fbpx

Same day delivery logistics

Er is begin 2018 onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen van Same Day Delivery in Nederland. Het onderzoek bestaat uit interviews met specialisten en een literatuur onderzoek. We gaan in op de meest interessante resultaten.

E-fulfilment industrie

Nederland kent een sterk groeiende e-fulfilment industrie. E-fulfilment is de volledige afhandeling van orders uit webshops. Ongeveer 20-30% van de omzet van een webwinkelier zijn e-fulfilment kosten. Echter per product en per bedrijf kunnen deze kosten sterk verschillen.

De pakket industrie veroorzaakt ongeveer 63% van de e-fulfilment kosten. Ongeveer 23% van de kosten worden gemaakt in e-warehouses. Samen zorgt dit voor bijna 90% van alle kosten. 

e-fulfiment

Hoge kosten

Steeds meer mensen wonen in de grote steden. Met als gevolg dat meer fulfilment sectoren in dichtbevolkte gebieden zullen zijn. Alleen op die manier is het mogelijk om online gekochte producten snel en tegen lage kosten te leveren.

Same day delivery leidt tot hogere distributiekosten. Deze hogere kosten komen door tijdsdruk. Vanwege weinig tijd tussen het plaatsen van de bestelling en de levering.

Distributiekosten

Verwachtingen toekomst

Waarschijnlijk gaat Same Day delivery in de komende jaren sterk groeien. Dit wordt sneller bereikt als same day delivery regionaal wordt ontwikkeld. Eerst in grote steden en daarna in meer kleinere steden. Voor de Pakketen industrie is het van groot belang.

same day delivery

 

Recommended Posts
0
duurzaamheid pakketbezorgingDeliveroo