fbpx

TOP 5 TOEKOMSTIGE BEZORGMANIEREN

Een bezorger in een bestelbusje die je pakketje komt bezorgen is niet meer de enige manier hoe je bestelling geleverd kan worden. De  pakketbezorging manieren worden steeds slimmer, sneller en goedkoper.

 

1. Drones

Drones zijn een van de manieren in de toekomst om je internetbestelling bezorgd te krijgen. Ze zijn veel sneller dan bestelbussen en hebben geen last van files. Daardoor voorkom je dat bestellingen te laat aankomen. In het geval van levensreddende medicijnen is het echt een uitkomst. De drones moeten voordat, ze echt op de markt komen, technisch verbeterd worden. Ook is maatschappelijke acceptatie nodig. Vertrouwen we op deze ontwikkeling? Zullen ze geen ongelukken veroorzaken?

Dronebezorging

2. Crowdsourcing van pakketbezorging

Voor in de toekomst kan het zo zijn, dat je buurman of buurvrouw je pakket komt afleveren in plaats van de pakketbezorger in zijn bestelbus. De Erasmus Universiteit heeft onderzoek gedaan naar deze manier van bezorgen en concludeerden dat het leidt tot lagere transportkosten en dat het beter is voor het milieu. Wanneer je buren toevallig in de stad zijn, is het een kleine moeite om tegen een kleine vergoeding jouw pakket mee te nemen. Dit scheelt weer benzinekosten, die de bezorger anders zou maken. Dit is dus goedkoper en beter voor het milieu, maar vertrouwen we onze buren?

Crowdsourcing

3. Bezorgrobots

Veel mensen denken, dat de toekomst van pakketbezorging niet bij drones ligt maar bij zelfrijdende robots. Veel mensen vinden het toch niet fijn, dat deze drones met pakketjes van zo’n 20 kilo boven ons vliegen. De regelgeving vergeleken met drones is ook veel soepeler. Buiten dit is het tot vijftien keer goedkoper dan drones. De pizzaketen domino’s ging met een domino’s bezorgrobot aan de slag. Deze rijdt nu proef rondjes op de universiteit in Twente.

Robotbezorging

4. Pakket in achterbak auto

Drones en bezorgrobots kunnen wel snel zijn of kosten besparen, maar mensen die niet thuis zijn op het moment van aflevering hebben hier niks aan. Dit blijft toch een groot probleem. Zo wordt er nu gekeken naar de oplossing waarbij pakketjes worden afgeleverd in de kofferbak van een auto. Dit zou het aantal mislukte afleveringen moeten verkleinen met 25 %. De bezorgers krijgen met een digitale sleutel eenmalig toegang tot de auto. Wanneer de sleutel is gebruikt krijgt de eigenaar een bericht dat het pakketje is afgeleverd in de kofferbak. Hij kan zowel het pakketje bezorgen als afhalen.

Kofferbakbezorging_DHL

5. Pakketbrievenbus/ pakketbox

Vind je het toch geen fijn idee dat een bezorger toegang heeft tot jouw auto? Dan biedt de start- up MYPO de oplossing. Dit bedrijf heeft een slimme Pakketbrievenbus en een Pakketbox op de markt. Met de slimme Pakketbrievenbus of Pakketbox van MYPO ontvang je altijd je pakketjes, zelfs als je niet thuis bent. De bezorger opent eenmalig de box met de laatste vier cijfers van de Track & Trace code. Met de MYPO App beheer je jouw Pakketbrievenbus of Pakketbox en heb je altijd een handig overzicht van al jouw bestellingen. Zo blijf je altijd actueel op de hoogte en mis je nooit meer je bestelling!

Pakketbrievenbus_Pakketbox

 

Recommended Posts
0
pakketbezorgersin-home delivery